sâmbătă, 28 februarie 2009

Un scrob... şi trei mişcări

De azi trecem pe reţete. Şi pe reţete :)
Pentru că m-am săturat de politică şi pentru că mi-e foame mereu, am decis să public un serial de reţete proprii şi personale, cu mâncăruri pe care le-am făcut chiar moi.
Pentru astăzi, că e o zi mai deosebită (e sâmbătă), am decis să facem un scrob. Bine, nu e chiar scrob, pentru că aduce mai mult a pizza, dar nici din asta nu e pentru că are mărar. Oricum, o să vedeţi din poze.

Piţascrobul

Ingrediente:

ciuperci
ceapă
usturoi
ouă
făină
piept de pui (sau orice fel de carne)
o roşie
condimente...(eu am pus delikat, piper, rozmarin, mărar şi pătrunejel)

1. Se căleşte bine ceapa şi ciupercile, apoi, spre final se adaugă carnea şi se prăjesc împreună câteva minute. Se adaugă condimente după propriul gust.

2.Se bat ouăle într-un bol mai adânc, apoi se adaugă ceapa cu ciupercile şi carnea (după ce s-au răcit un pic), după care se adaugă făină până ce totul devin o pastă mai consistentă.

3 Se pune totul într-o tavă şi se bagă la cuptor.

4 După vreo 5 minute se scoate tava şi se mai adaugă roşiile tăiate felii subţiri, usturoi, mărar, un sos dintr-o lingură de smăntână şi bulion şi se bagă din nou la cuptor. După alte 5 minute se scoate şi se adaugă un ou bătut şi căteva bucăţi de crenvuşti, cărnaţi sau ce ai prin frigider şi se baga din nou la cuptor.

Cam într.un sfert de oră e gata.
Poftă bună.

Nu mânca mult că... te mori în chinuri dacă bagi totul în tine de la atâtea calorii.

PS. Cantităţile nu le-am trecut pentru că ....totul se face din ochi... Cât îşi doreşte fiecare.


Mai jos avem etapele:

Niciun comentariu :