sâmbătă, 7 august 2010

Mici de post. Mici de soia. Da, se poate

Azi am incercat o reteta mai putin obisnuita. Mici de ... post :D
Soia, granule, usturoi, cimbru, busioc, ghimbir, sare si piper si un pic bicarbonat. A, si faina, sa se lege.
Retetele de mici sunt complicate de obicei deoarece trebuie sa se macereze carnea, sa patrunda bine mirodeniile si sa isi faca de cap bicarbonatul.
Se lasa la rece o zi, se ia din nou la framantat si apoi iar la rece. Adica... vreo doua zile de munca pentru cativa mici.
La astia din soia... se mai poate sari un pic peste tipar desi, recunosc, nu prea seamana cu cei din carne decat la gust, miros si la aspect. Consistenta e diferita.
Deci, se ia una bucata punga 300 grame soia, se fierbe, se scurge, se prepara usturoiul, se adauga mirodeniile dupa gust, preferabil de facut un sos din mirodenii mai putin bicarbonatul care se pune mai la final, stins in zeama de lamaie sau otet.
Dupa ce amestecati pana nu mai puteti, adaugati bicarbonatul, lasati un pic sa se umfle, apoi bagati la frigider maglavaitul si lasa-ti-l sa se odihneasca bine.
Dupa cateva ore (atat l-am lasat eu, ca de regula se lasa mult mai mult) se ia compozitia si se procedeaza la fel ca la micii obisnuiti.
Va arat cateva poze, drept dovada:)

Niciun comentariu :