sâmbătă, 18 septembrie 2010

Reţeta de sâmbătă, servită duminica. Pui la tavă în sos de vin

Pui la tavă în sos de vin. Urmează bomba bombelor: Reţeta de ou fiert

O găină, două, sau ce aveţi prin congelator. Prima dată era să scot o oaie....

Se dezgheaţă la cuptiorul cu microhunde. Se mai pune 10 minute. Apoi inca 10. Se mănâncă ficatul cu puţină sare. Şi inima. După care se dă cep la o sticlă de vin şi se bea un pahar. Se pune găina din nou la cuptor şi se mai lasă 10 minute, dar după ce se sărează un pic.
Se mai bea un pahar de vin şi se joacă un joculeţ. Preferabil în doi.
Se scoate puiul din cuptorul cu microunde şi se pune într-o tavă. După care se mai bea un pahar de vin. Se pune vin în tavă cât sp acopere pe jumătate puiul, apoi se pun mirodenii. Eu am pus usturoi şi rozmarin. Alţii, pun ce au. Măcar sare să fie...
Se pune tava la cuptorul încins şi se mai bea un pahar de vin.
Se lasă la cuptor până ce scade vinul şi se umple casa de aburi de alcool. Sau până ce terminaţi jocul, numai să nu se ardă mâncarea.
Am uitat să spun că la început se acoperă cu o folie de staniol pentru a nu se evapora chiar tot alcoolul. Şi mai şi pătrunde aroma de liturghic de bucureşti în carne.
Se scoate tava şi se pregăteşte masa. Se pun farfurii. Furculiţe... nu mai trebuie pentru că se poate mânca şi direct cu mâna. Se face o mămăligă nu prea tare, un mujdei de usturoi, iar pofticioşii îşi pot scoate şi ceva brânză de burduf.
Se serveşte un păhărel de pălincă înainte şi se termină cu vin. Din plin.
Pohtă bună


DEşi pare grasă, nu am mâncat grăsimea că sunt la cură.... Am ales doar mămăliga. Cine mă crede....

Niciun comentariu :