joi, 5 aprilie 2012

Drob de miel in aluat


drobul de miel se poate face și un pic mai ... altfel. Având în vedere că știți deja de aici cum se face drobul, iată și cum e cu aluatul:


Aluat:
• 2 ouă + 1 ou pentru uns • 1 ceașcă făină
• 2 linguri unt + 1 lingură de uns • 1 – 2 prafuri de sare
• Se frământă aluatul, se întinde foaia subțirică, ca de tăieței
• Se unge o tavă adâncă de cozonac cu unt
• Se căpătușește tava cu aluat și se umple cu drob crud
• Se învelește complet drobul, se unge cu ou și se dă la cuptor, la foc potrivit, până se colorează și se-ntărește aluatul (cam o jumătate de oră)
Taină: Drobul acesta, dacă e lăsat prea mult la cuptor, nu se arde, dar se usucă și devine nisipos; suculența și frăgezimea-i vegetală sunt sigure însă dacă îl lăsăm să se coacă numai până se-ntărește oul și se strânge un pic carnea-n chingile aluatului.

Un comentariu :

Ady spunea...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com