vineri, 6 aprilie 2012

STUFAT DE MIEL




• 1 kg carne miel • 5 – 7 legături groase de ceapă verde
• 1 ceapă • 5 – 7 legături groase de usturoi verde
• 1 lingură făină • 2 legături pătrunjel
• 2 legături mărar • sare, piper boabe
• 1 pahar ulei
• Ceapa și usturoiul verde se împletesc în coroniță și se pun la rumenit în ulei
• Ceapa uscată se toacă
• Carnea se taie porții
• Când s-au muiat, usturoiul și ceapa verde se scot, se dau deoparte, să aștepte ce urmează
• In același ulei, se pun carnea și ceapa tocată la călit, cu boia și piper boabe
• Când s-au rumenit ușor, se sting cu apă și se lasă să legumească la foc mic, acoperit, cam 1 jumătate oră, până se pătrunde carnea
• Se toacă mărar și pătrunjel
• Se desface făina în puțină apă caldă
• Se pune făina în fiertură, se amestecă, se lasă să dea un clocot
• Se adaugă coronițele de ceapă și usturoi, se lasă să bulbucească totul încă un sfert de oră
• Se sărează, se presară verdeață, e minune

Niciun comentariu :