vineri, 16 noiembrie 2012

Rețete de post: Borș de pește
E drept că nimic nu se compară cu un borș sau cu o saramură de pește cu apă de Dunăre. Dar în lipsa ei, merge și un borș cu o apă de robinet. Cei care se pot lăuda cu apă de fântână, deja sunt boieri.

Ce îți trebuie
Pentru asta vă trebuie vreun kil de pește, preferabil vreo două-trei feluri pentru a simți gusturi
diferite, dar neapărat crap (eventual o căpățână de crap), un kil de borș, vreo două cepe, o mână de orez, două roșii, leuștean verde, un morcov, un ardei gras, un păstârnac, sare și niște verdețuri (leuștean și pătrunjel și pentru cine dorește, un pic de tarhon).

Cum se face:
Curățați peștele și lăsați-l la apă rece. Orezul cu ceapa tocată mărunțel, ardeiul, morcovul și păstârnacul, tocate și ele mărunțel se pun la fiert. Când e fiert orezul adăugați și peștele porționat elegant. După vreo 10 minute adăugați borșul și roșiile tocate (opțional vreo lingură de suc de roșii) și mai lăsați-l preț de vreo maxim 10 minute pe foc apoi, la final puneți și verdețurile.
Se servește fierbinte, cu ardei iute, dar nu înainte de a trage o pălincuță sau măcar un păhărel de rachiu. Spre finalul mesei puteți continua cu un vin alb sec sau demisec. Te unge la suflet, nu alta...

foto ilustrativ.

Niciun comentariu :