marți, 27 noiembrie 2012

Rețete de post: Cum se pregătesc icrele



Vreți să mâncați o salată de icre de la mama lor? Puneți mâna și lle pregătiți singuri, că e cum nu se poate mai simplu. Vă trebuie doar o lingură sănătoasă de icre și vă veți sătura toată familia.
Icrele pot fi de orice fel de pește. Se găsesc și în comerț, dar pot, foarte bine găsite pe la peștii proaspeți cumpărați din piață. Atenție, să fie proaspeți! Vă mai trebuie ceva mai bine de o jumate de kil de ulei, o lămâie, o ceapă, vreo patru linguri de griș (nu e neapărat nevoie!) și o legătură de pătrunjel, eventual niște măsline sau gogoșari la oțet.

Cum facem:
Puneți pe aragaz un ibric cu apă și fierbeți grișul până ce se dezlipește de pe marginile cratiței, amestecând continuu să nu se lipească. Când e fiert, se dă deoparte la răcit.
Într-un robot tocați ceapa mărunt, adăugați grișul și icrele, adăugând treptat ulei. La sfârșit adăugați lămâie stoarsă.
Montați pe farfurie și ornați cu pătrunjel, gogoșari și măsline, după bunul plac.

Niciun comentariu :