miercuri, 14 noiembrie 2012

Rețete de post: Drob de soia și ciuperci și drob de pește



Fierbem soia preț de vreo jumate de oră. Ciupercile la fel. Cartofii îi fierbem în coajă în alt vas, apoi îi curățăm și îi pasăm. Amestecăm  bine soia, după ce am scurs-o cu cartofii și verdeața și cu ciupercile tocate din cuțit, nu la mașină. Punem totul la un loc și amestecăm, adăugând sare și chiper după papilele gustative ale fiecăruia.
 
Ingrediente:
vreo 100 de grame de fulgi de soia
1 kil de ciuperci
4 cartofi mari
4 cepe
1 legatură de ceapă verde
1 legătură sănătoasă de usturoi verde
1 legatură patrunjel
5 linguri pesmet
50 g margarină
sare
chiper

Instructiuni:
Compoziția făcută se pune într-o tavă tapetată cu margarină și pesmet sau pe o folie de copt și o lăsați să se lege bine la foc preț de vreo jumătate de oră. Nu-i trebuie mult, că ingredientele oricum sunt fierte. 

Drob de pește
Drobul ăsta se poate face și din pește. În loc de soia și ciuperci puneți o carne de crap novac, din ăsta de-al nostru, de Dunăre. După ce îl curățați de solți și mațe și îl spălați bine, îl dați într-un clocot să îi puteți scoate oasele. Carnea o rupeți cu mâna, nu prin mașină, că o macină prea tare și amestecați cu cartofii și verdețurile. Restul … la fel ca mai sus.


Niciun comentariu :