vineri, 6 septembrie 2013

Egiptenii eliberează o barză maghiară suspectată de spionaj


Autorităţile egiptene au permis miercuri unei berze, venite din Ungaria, să-şi continue migraţia, după ce pasărea fusese capturată la sfârşitul săptămânii trecute fiind suspectată că aparatul GPS ce fusese montat asupra ei ar fi putut fi un instrument de spionaj, relatează cotidianul Blikk pe pagina sa electronică, transmite EFE.


Asociaţia de Ornitologie şi Protecţia Mediului Înconjurător din Ungaria (MME), care plasase inelul păsării şi montase aparatul de localizare, a anunţat că 'autorităţile egiptene au analizat cazul şi au declarat că pasărea nu reprezintă un pericol pentru securitatea naţională'.


Acum, barza va trebui să se grăbească pentru că a acumulat deja câteva zile întârziere faţă de tovarăşele sale în călătoria sa spre Sud, scrie EFE. Pasărea a fost capturată în Qena, la aproximativ 420 kilometri de Cairo, de un localnic care văzând dispozitivul instalat pe spatele berzei s-a gândit că este un aparat de spionaj şi a informat autorităţile.MME a recunoscut barza datorită fotografiilor publicate în presă şi a intrat în contact cu autorităţile egiptene pentru a lămuri această problemă şi a obţine eliberarea păsării.

Un comentariu :

Silviu Udrea spunea...

bine ca a scapat saracuta :))

data viitoare vor trimite vrabiute, ca sunt mai "stealth" :))