vineri, 6 septembrie 2013

Mumie de 2.000 de ani descoperită în podul unei case

Experţii susţin că o mumie pe care un băiat de zece ani a găsit-o în podul bunicului său are probabil o vechime 2.000 de ani, transmite joi site-ul thelocal.de.


Specialiştii analizează cadavrul de o lună, când băiatul l-a găsit în casa bunicului său.


'Primele examinări de medicină legală sugerează că (mumia) ar putea fi veche de circa 2.000 de ani', a declarat miercuri, pentru thelocal.de, Lutz Gaebel, purtătorul de cuvânt al parchetului din Verden, în landul Saxonia Inferioară.


'Va mai fi nevoie de încă şase săptămâni (de examinări) pentru a fi siguri. Însă, dacă estimarea se va dovedi corectă, acest lucru va duce cu siguranţă la încheierea oricărei investigaţii a noastre privind decesul', a spus el.


Tatăl copilului, Lutz Wolfgang Kettler, a alertat autorităţile după ce fiul său a găsit cufărul în care se afla mumia, într-un colţ întunecat al podului.


Bărbatul a declarat ulterior că şi-a amintit cum tatăl său a adus cu el un cufăr în urma unei călătorii pe care a făcut în anii 1950 în nordul Africii.


Kettler a fost sceptic la început, crezând că mumia este, fără îndoială, o replică, însă acum se pare teama fiului său faţă de existenţa unei mumii adevărate s-ar putea dovedi justificată.

Niciun comentariu :